Is the green color of your vegetable due to harmful chemicals?
1. It is necessary to detect this adulteration for your good health.
2. For this, dip a cotton ball in paraffin liquid.
3. Then rub this piece on the surface of your green vegetable.
4. If this piece of cotton turns green, then harmful chemicals have been used to make your vegetable look green.
क्या आपकी सब्जी का हरा रंग हानिकारक रसायनों के कारण है?
1. अपने अच्छे स्वास्थ्य के लिए इस मिलावट का पता लगाना जरूरी है.
2. इसके लिए रूई के एक टुकड़े को पैराफिन द्रव में डुबोएं.
3. फिर इस टुकड़े को अपनी हरी सब्जी की सतह पर मलें.
4. यदि यह रूई का टुकड़ा हरा हो जाता है, तो आपकी सब्जी को हरा दिखाने के लिए हानिकारक रसायनों का इस्तेमाल किया गया है.